Centre de Flora

Tuixent

Actualment les Trementinaires esdevenen el principal producte turístic de la Vall. Ja és del tot impossible deslligar el binomi la Vall de la Vansa – Tuixent i trementinaires. No només desperta interès la seva forma de vida i l’economia, sinó també els seus remeis, les plantes que empraven i les seves propietats. Fruit d’aquest creixent interès i com a punt culminant d’aquesta oferta, el març del 2014 neix el Centre de Flora del Parc Natural del Cadí Moixeró.

Es tracta d’un equipament gestionat conjuntament entre el Parc Natural del Cadí Moixeró i l’ajuntament de Tuixent. Amb un doble objectiu: divulgar i sensibilitzar a la societat de la importància d’aquestes plantes més populars (folklòriques), però també apropar-los al coneixement d’un altre gran nombre de plantes, no tan conegudes pel fet de no tenir tanta relació amb les trementinaires i la tradició popular, però d’una importància cabdal al nostre país, ja que moltes d’elles són endèmiques de la nostra Vall o s’hi troben estrictament protegides.

 

OBERT Dissabtes i Festius de 10h a 14h i de 17h a 20h.
Diumenges de 10h a 14h.

Nadal, Setmana Santa (vacances escolars) i Estiu (del 15 de Juliol a l’11 de Setembre) obert de Dimarts a Diumenge de 10h a 14h i de 17h a 20h, Diumenge tarda i Dilluns Tancat.

Visites concertades per grups minim 15 persones.

Contacta’ns

    Nom (obligatori)

    Correu electrònic (obligatori)

    Telèfon

    Missatge