Dinosaures de Fumanya

Fígols

El projecte de museïtzació del CENTRE DE INTERPRETACIÓ DINOSAURES DE FUMANYA suposa l’última fase del projecte estrella del Consorci Ruta Minera. El projecte es planteja al voltant de l’explotació minera a cel obert de Fumanya, activa entre 1975 i 1986, que va deixar al descobert un impressionant jaciment paleontològic amb més de 3.500 empremtes de dinosaures de més de 65 milions d’anys.

La relació entre els dinosaures i el carbó és directa: ells van desaparèixer fa 65 milions d’anys, a finals del Cretaci, que és el període en què es va formar el lignit i en el qual la formació geomorfològica dels Pirineus verticalitza el que havia estat una plana fluvial.Aquesta és l’extraordinària relació entre geologia, mineria i paleontologia: entre els Pirineus, els dinosaures i el carbó.

El jaciment de Fumanya, al terme municipal de Fígols, va ser declarat Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN) el 2014, i forma part de la candidatura que aspira a ser patrimoni natural de la Humanitat de la UNESCO, conjuntament amb altres jaciments d’icnites de la península ibèrica.

Setmana Santa:
De dijous a dilluns 11 a 15h
 

Abril a 14 de juliol:

Dissabte 11 a 18h
Diumenge i festius 11 a 15h
 

15 de juliol i Agost:

11 a 18h, dimarts tancat per festa setmanal excepte festius.
 

Setembre i Octubre:

Dissabte 11 a 18h
Diumenge i festius 11 a 15
 
Novembre i fins a 10 de desembre
Caps de setmana i festius 11 a 15h

Contacta’ns

    Nom (obligatori)

    Correu electrònic (obligatori)

    Telèfon

    Missatge