El Petit Tren de les Mines

Activitat · Vallcebre

El Petit Tren de les Mines, situat a cavall entre els municipis de Vallcebre i Saldes, i a tocar de Coll de Pradell, i a mes de 1600 metres d’alçada, on poden veure des de el Montseny fins la Serra del Cadi, quasi tot el Pirineu Oriental.

La visita al Petit Tren de les Mines, ens permet conèixer tota la historia de l’explotació minera de Carbones Mari, amb les seves tres mines (Coll de Pradell, Enriqueta i La Foranca), edificis, i barraques mineres.

La qual cosa aconseguim mitjançant un viatge amb un autèntic tren miner, que circulant per la desapareguda traça ferroviària de l’antic tren miner, avui dia ja recuperada i reconstruïda, ens dona a conèixer un dels barrancs mes impressionats i desconeguts del municipi de Vallcebre.

Enfilats a les seves parets podrem gaudir del magnífic paisatge, i tot just passat el túnel arribarem a la plaça de la Mina Nova de Coll de Pradell (La Foranca), on escoltarem la historia d’aquesta mina, les seves anècdotes, les seves curiositats, però sobre tot la labor per recuperar un tros de historia de la minera d’aquest indrets que sembla oblidada.

Des de l’Associació Trens Miners Turístics, us invitem a gaudir de l’experiència de viatjar com els miners, dins la historia minera, d’aquest petita mina.

Contacta’ns

    Nom (obligatori)

    Correu electrònic (obligatori)

    Telèfon

    Missatge